- Gebelikte interkostal nevralji belirtileri
- Hamilelikte kaburga ağrısı nedenleri
- Hamilelikte kaburga ağrısı nasıl giderilir
Hamilelikte kaburga ağrısı, hamileliğin ikinci üç aylık döneminden sonra sık görülen bir sorundur ve bölgede bulunan sinirlerin iltihaplanmasından kaynaklanır, bu nedenle sorun tıpta şu şekilde tedavi edilir interkostal nevralji Bu, kaburgalar arasındaki sinirlerden birinin veya bazılarının iltihaplanması veya tahriş olması anlamına gelir.
Kaburga ağrısına ek olarak, sinirlerin iltihaplanması ağrılı istemsiz kasılmalar olan kas spazmları ve karıncalanma gibi başka semptomlara da neden olur.
Tanıtım Sonrası DevamHormonal değişiklikler ve rahim büyümesi gibi çeşitli tipik hamilelik nedenleri, kasların iltihaplanmasına ve kaburgalar arasındaki sinirlerin sıkışmasına neden olabilir.
Hamilelikte bu tür bir sorunun, en uygun ve güvenli tedaviyi gösterebilmesi için hamileliğinize eşlik eden jinekolog veya kadın doğum uzmanına bildirilmesi gerekir.
İnterkostal nevraljinin en yaygın semptomlarının neler olduğunu, ana nedenlerini ve hamilelikte kaburga ağrısının nasıl giderileceğini görün.
Gebelikte interkostal nevralji belirtileri
Kaburgalardaki ağrı sırta ve omuzlara yayılabilirKaburgalar arasındaki bölgede sinirlerin iltihaplanmasıyla ortaya çıkan en yaygın belirtiler şunlardır:
- Göğüs hizasındaki kaburga bölgesinde güçlü, lokalize bir ağrı. Genellikle ağrı şu şekildedir dakik iltihaplı bir sinirin bulunduğu bölgede yoğunlaşır.
- Kaburga kemiğinde ağrı yayar kaburgaların etrafındaki bölgelere, mide seviyesinde sırta ve omuzlara ulaşır.
- Ağrı altında sürekli ve yoğun olan kaburga kemiği.
- Hem aktivite hem de dinlenme sırasında kendini gösteren ağrı.
- Vücudunuzu aniden döndürmek veya ağır nesneleri kaldırmak gibi ani hareketler yaparsanız ağrı daha da kötüleşir. Bu durumlarda ağrı genellikle şu şekilde ortaya çıkar bıçaklamak .
- Bölgedeki kaslarda ani ve ağrılı spazmlar yaşanabilir.
- Ciltte karıncalanma hissi.
- Ateş.
- Sık terleme.
Hamilelikte kaburga ağrısı nedenleri
Bu hormonal deği̇şi̇kli̇kler Bu sadece şişliği arttırmakla kalmaz, aynı zamanda hamile kadının vücudundaki eklemleri yumuşatarak doğuma hazırlar.
Tanıtım Sonrası DevamKaburgaların daha hareketli olması, bölgedeki sinirlerin ve göğüs kemiğinin sıkışmasını kolaylaştırarak hamilelikte tipik kaburga ağrısına neden olur.
Ancak hamilelikte kaburga ağrısı oluşumunu en çok etkileyen faktör Rahim genişlemesi, Bu durum kaburgalar arasındaki boşluğun daralmasına ve nefes almanın zorlaşmasına neden olur. Boşluğun az olması nedeniyle sinirler sıkışır ve ağrıya neden olan iltihaplanma sürecine maruz kalabilir.
Kaburga ağrısı ayrıca aşağıdakilerden de etkilenir postüral değişiklikler Bu yüzden hamile kadın kendini daha rahat hissedene kadar çeşitli duruşlar dener, ancak bu kaburga ağrısına neden olabilir.
B vitamini eksikliği ve viral enfeksiyonlar da kaburgalar arasındaki sinirlerde iltihaplanma sürecinin nedenleri olabilir.
Hamilelikte kaburga ağrısı nasıl giderilir
Uyurken sol lateral dekübit pozisyonunu tercih edinHamilelikte, tüm ilaçlar size eşlik eden doktor tarafından kesinlikle belirtilmelidir. Bir analjezik, kas gevşetici veya anti-enflamatöre alışkın olsanız ve bunun yaygın ve zararsız olduğunu düşünseniz bile, hamilelikte komplikasyonlara neden olabilir ve çocuğun gelişimine zarar verebilir.
Hamilelikte kaburga ağrısını ilaç kullanmadan hafifletmek için ilk önlem bir yüzey üzerinde dinlenmektir firma Kaburgaların çok fazla hareket etmesini önlemek için yere bir yatak pedi koyun veya sert bir şilte üzerinde yatın.
Tanıtım Sonrası DevamBazı kadın doğum uzmanları, kaburgalara uygulanan baskıyı hafifleten ve dolayısıyla bölgedeki ağrıyı azaltan bir kemer kullanılmasını önermektedir.
Şimdi, ağrı kesici almadan ağrıyı anında dindirmek için sıcak kompres Isı, kasılmış kasları gevşetir ve sinirlerin iltihaplanmasını azaltarak rahatlama ve esenlik hissi yaratır.
Fiziksel aktiviteler ve esneme hareketleri de hamilelik sırasında kaburga ağrısını hafifletmeye yardımcı olur, ancak hamilelik sırasında kadın vücudu hakkında deneyimi veya bilgisi olan bir beden eğitimi uzmanının eşlik etmesi çok önemlidir.
- İşte hamilelikte vücut geliştirme hakkında bazı bilgiler.
- Ve ayrıca hamilelikte aerobik egzersiz hakkında.
Uyumaya gittiğinizde sol yan dekübit pozisyonunu tercih edin, yani sol tarafınıza uzanın ve omurganıza daha iyi destek vermek için dizlerinizin arasına bir yastık yerleştirin.
Sol tarafınıza yattığınızda bebek, kanı uzuvlarınızdan kalbe geri götürmekten sorumlu olan vena kavayı sıkıştırmaz. Sol tarafınıza yattığınızda kan daha iyi oksijenlenir ve böylece organlarınızı ve plasentayı daha iyi besler.kendi vena cava.
Hamilelikte kaburga ağrısı doğrudan şişlik veya postüral değişikliklere değil de vitamin eksikliği veya enfeksiyona bağlıysa, tedavi sırasıyla vitamin takviyesi ve antiviral ile tedavi edilen bu spesifik sorunları hedef alır.
Tanıtım Sonrası Devam