Reflüsü Olanlar İçin 13 Yiyecek

Sadece reflüden muzdarip olanlar, gecenin bir yarısı yemek borusu yanıyormuş gibi inanılmaz derecede güçlü bir yanma hissiyle uyanmanın ne kadar korkunç bir deneyim olduğunu bilirler. Gastro-özofageal reflü hastalığı olarak da adlandırılan durum, mide içinde sindirimin doğal akışını takip etmesi gereken asitlerinyemek borusuna doğru.

Reflü geliştiğinde yemek borusunu çevreleyen dokular tahriş olur ve mide ekşimesi, göğüs ağrısı, yutma güçlüğü, kuru öksürük, ses kısıklığı, boğaz ağrısı, yemek sonrası bulantı, boğazda şişme ve mide suyunun geri kaçması gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar.

Tanıtım Sonrası Devam

Reflüye yakalanma olasılığı en yüksek olan kişiler obezler, hamileler, sigara içenler, astımlılar, şeker hastaları, hiatus hernisi - midenin diyaframın üzerine çıktığı bir hastalık - olanlar, ağız kuruluğu yaşayanlar, mide boşalmasından muzdarip olanlar, skleroderma - bağ dokusunun kronik iltihabı - olanlar veya diğerleridirBağ dokusu ile ilgili sorunlar ve midede normalden daha fazla hidroklorik asit üretimi ile karakterize bir durum olan Zollinger-Elisson Sendromu geliştirmiş kişiler.

Tanı konulduktan sonra reflü, antiasit gibi ilaçların kullanımıyla, hastalığın zamanla düzelmediği durumlarda ameliyatlarla ve ilaç kullanımıyla, hatta endoskopi ile tedavi edilebilir.

Ayrıca, bu durumdan muzdarip olanların takip ettikleri diyete de dikkat etmeleri ve reflüsü olanlar için en iyi yiyecekleri tercih etmeleri gerekir. Bunların ne olduğunu söyleyemiyor musunuz? O zaman aşağıdaki listemizden bazılarına göz atın:

1. Yulaf

Reflüsü olanlar için diyet uygulaması gereken kişiler, kahvaltıda veya gün içinde atıştırmalık olarak bir porsiyon yulaf ezmesi tüketerek yanlış yapmazlar. Reflüye neden olmamasının yanı sıra, yüksek lif içeriği nedeniyle vücuda tokluk hissi sağlamaya yardımcı olur - her bir porsiyonda yaklaşık 3 g yulaf gevreğine karşılık gelen 30 g yulaf vardır.Örnek.

Yine de asitliği yulaf tarafından emilecek olan biraz çekirdeksiz kuru üzümle karıştırabilirsiniz.

Tanıtım Sonrası Devam

2. Zencefil

Reflü hastaları için bir başka yiyecek de geleneksel olarak anti-enflamatuar özelliklere sahip bir bileşen olarak bilinen ve uzun süredir gastrointestinal sorunların tedavisine yardımcı olmak için kullanılan zencefildir.

Zencefil diyette ölçülü olarak kullanılmalıdır ve çorba tariflerine eşlik etmek için veya meyve sularında, smoothielerde ve vitaminlerde kullanılabilir.

3. aloe vera

Aloe'nin bir gıda olmadığından şikayet etmeden önce, bitkinin meyve suyu veya shake gibi tariflerde kullanılabileceğini belirtmekte fayda var.

Aloe vera adıyla da bilinen bu bitki doğal bir ilaç olarak kabul edilir ve reflü tedavisiyle işbirliği yapma potansiyeline sahiptir.

4. salata

Domates, soğan, peynir ve yüksek yağlı soslar haricinde, reflü hastaları menülerine salata eklemeyi seçerken hata yapamazlar. Bu yemek reflüyü uyarmayacak ve vücuda genel olarak iyi gelecektir, çünkü sebzeler açısından zengin bir diyet, iyi bir yaşam için gerekli olan bir dizi besini elde etmenin anahtarıdır.vücudun işleyişi.

5. Muz

Reflü hastalarına iyi gelen yiyecekler grubuna dahil edilebilecek bir diğer bileşen de muzdur, çünkü bu meyve çok asidik değildir: pH değeri 5,6'dır. pH, bir maddenin ne kadar asidik, alkali veya nötr olduğunu ölçen bir indekstir. Asidite oranı 0'dan - en asidik - 7'ye kadar değişir - en düşük asidite seviyesi ile zaten nötr olarak kabul edilir.

Tanıtım Sonrası Devam

Ayrıca vücut için lif, protein, potasyum ve C vitamini gibi besinler sunar.

Burada reflüsü olan kişilerin sadece %1'inin muz tüketirken herhangi bir sorun yaşadığını, dolayısıyla meyvenin durumu kötüleştirme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtmek gerekir.

6. Kavun

Muzda olduğu gibi kavunun asitlik seviyesi de yüksek değildir, 6,1. Reflüsü olan kişilerin bu meyveyi tüketirken sorun yaşama oranı da çok düşüktür: %1 ila 2 arasında.

7. rezene

Rezene, rezeneyi ortaya çıkaran bitkidir ve çay, çorba ve hatta baharat olarak kullanıldığı bir yemek olan tavuk gibi yemekler sırasında çeşitli tariflerin hazırlanmasında kullanılabilir. Pratik olarak nötr bir pH ile - sayı 6.9'dur, reflüden muzdarip olanlara zarar vermez ve hatta sebzenin mide fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olduğuna dair kanıtlar vardır.

8. tavuk ve hindi

Bu durumdan muzdarip olanların mutlaka tavuk ve hindi gibi yiyeceklerden uzak durması gerekmez, bu yemeklerin nasıl hazırlanacağını bilmek yeterlidir. Tavsiye edilen, çok fazla yağ içeren derinin çıkarılması ve etin kızartılmamasıdır.

Tavuk ve hindi pişirilebilir, ızgara yapılabilir, kavrulabilir veya haşlanabilir.

Tanıtım Sonrası Devam

9. Balık ve deniz ürünleri

Kızartılmadıkları sürece, karides, ıstakoz ve kabuklu deniz ürünleri gibi balık ve deniz ürünleri reflüsü olan kişiler için iyi gıdalardır. Fırında, buğulama veya ızgarada pişirilmelidirler.

Yabani balıklar da tüketilebilecekler listesindedir, ancak esaret altında veya çiftliklerde yetiştirilen balıkların tavsiye edilmediği unutulmamalıdır.

10. Yeşil sebzeler

Brokoli, kuşkonmaz ve yeşil fasulye gibi yeşil sebzeler reflüsü olan kişiler için besleyici ve düşük kalorili olduğu için diyetin bir parçası olmalıdır.

11. Kereviz

Az kalorisi - ortalama bir sapında altı kalori bulunur -, yüksek su içeriği ve iştahı kesmeye yardımcı olan iyi miktarda lif ile kereviz, reflüsü olanlardan dışlanamayacak bir başka besindir. Durumdan muzdarip olanlara rahatsızlık vermez ve püreler, çorbalar, meyve suları ve smoothie'ler gibi tariflerin bir parçası olabilir.

Maydanoz

Yüzyıllardır mideye fayda sağlayan ve vücuttaki sindirim sürecine yardımcı olan şifalı bir bitki olarak kullanılan maydanoz, reflüden muzdarip kişilerin beslenmesi için bir diğer önemli besindir.

Beta-karoten, kalsiyum, demir ve B12, C ve K vitaminleri gibi önemli besin maddeleri, bitkinin baharatlarda kullanılmasıyla elde edilebilir.

Kahverengi pirinç

Esmer pirincin asitlik seviyesi yüksek değildir - pH'ı 6'dır - bu nedenle reflü hastalarının öğünlerinde yer alabilir ve bu da çeşitlendirilmiş bir diyete sahip olmalarına katkıda bulunacaktır.

Reflüsü olan kişiler için diyette bulunmaması gerekenler

Yukarıda sunulan gıdalarla, reflü hastası olsanız bile tahıl, sebze, et ve meyveden oluşan dengeli bir diyet yapmanın mümkün olduğunu gördük. Ancak durumu daha da kötüleştirebilecek bir veya başka bir gıda yeme riskine girmemek için çok dikkatli olmak ve dikkatsiz davranmamak da gereklidir.

Reflüsü olan birinin diyetinde yer almaması gereken bazı gıdalar şunlardır: çikolata, meşrubat, kızarmış yiyecekler, alkollü içecekler, yüksek miktarda yağ içeren süt ürünleri, yağ bakımından zengin et ve kahve.

Videolar:

İpuçlarını beğendiniz mi?

Çok sık reflü şikayeti yaşayan biri misiniz? Ne tür yiyeceklerden kaçınmaya çalışıyorsunuz? Aşağıya yorum yapın!

Başa dön