Yumurta vücutta iltihaplanmaya neden olur mu?

Yumurta süper sağlıklı bir proteindir ve bileşiminde A, D, E, K ve B kompleks vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, çinko, magnezyum, fosfor ve selenyum gibi mineraller içerir ve çeşitli sağlık yararları sağlar.

Kas kütlesinde artışa yardımcı olur, bağışıklık sisteminde iyileşmeye katkıda bulunur, bağırsakta kolesterol emilimini azaltmaya yardımcı olur ve daha fazla tokluk sağlayarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Ayrıca, erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir.

Tanıtım Sonrası Devam

Ancak bu kadar besleyici olmasına rağmen, bu yiyecek herhangi bir şekilde zararlı olabilir mi? Örneğin, yumurtanın şımartıcı olduğunu hiç duydunuz mu?

Ama önce, kürekli gıdalar nedir?

Yumurtanın kabarık olup olmadığını bilmek istediğimizde, kabarık gıdaların ne olduğunu anlamamız gerekir.

Brezilya popüler kültürüne göre remoso veya reimoso hidrojenize yağ bakımından zengin gıdalara verilen isimdir ( trans ), organizmaya zarar veren ve özellikle ciltte iltihaplanma sürecini kolaylaştıran proteinler veya hayvansal yağlar.

Bununla birlikte, sağlık durumundan bağımsız olarak alerjik reaksiyonu tetikleyen alerjen yüklü gıdaların aksine, gıcık yiyecekler yalnızca kişinin bulaşıcı bir hastalığı veya yaralanma, yakın zamanda geçirilmiş ameliyat, piercing veya dövme gibi enfeksiyona maruz kalabilecek yaraları olduğunda zararlı olarak kabul edilir.iyileşme sürecini ve iyileşmeyi geciktirir.

En iyi bilinen kürekli yiyecekler şunlardır:

Tanıtım Sonrası Devam
  • Domuz, ördek ve koyun eti;
  • Fast food Genel olarak;
  • Sütlü çikolata;
  • Genel olarak deniz ürünleri ve
  • Yumurtalar.

Neden yumurtanın yumuşak olduğunu söylüyorlar?

Gürültülü bir yiyeceğin temel özelliklerinden biri hayvanın diyetiyle ilişkilidir. Etçil diyete sahip olanlar ve örneğin meyve, tohum, küçük hayvan ve böcek tüketimiyle karışık bir diyet sürdürenlerin gürültülü olma olasılığı daha yüksektir. Bu, yumurtlayan (yumurtlayan) tavuk ve ördek için geçerlidir.

Dolayısıyla, bu hayvanlar, bakteriler gibi çürüyen varlıkların genellikle çok sayıda bulunduğu çürüyen gıda maddelerinin tüketimiyle ilişkili bir diyete sahiptir.

Bu gıdaların hazırlanması, iyice pişirildiğinde, kızartıldığında veya fırınlandığında bu bakterileri yok edebilir, ancak bu işlem genellikle pişirmeye dirençli olan toksinlerini yok etmez. Bu nedenle, yumurtaların esas olarak hayvanların diyetinden dolayı kabadayı olduğu düşünülmektedir.

Bazı gıdaların mide bulandırıcı olarak değerlendirilmesinin bir başka nedeni de insanların bu gıdalara karşı oldukça hassas veya alerjik olmalarıdır. Bağışıklık sistemimiz bu gıdalardaki teknik olarak alerjen olarak adlandırılan potansiyel olarak "tehlikeli" maddeleri tanımlamaya başlayabileceğinden, belirli türde gıdaları yemek alerjik bir reaksiyonu tetikleyebilir.

Bu reaksiyonlar genellikle şu şekilde karakterize edilir v Asodilatasyon, mide ve pulmoner sistemde kasılma, kaşıntılı cilt ve diğerleri. Yumurtada bulunan alerjenlerden ikisi, bu reaksiyonlardan sorumlu özelliklere sahip olan ovomukoid ve ovalbümindir.

Yumurta kabadayı mı, değil mi?

Birçok kişi yumurtanın bozulma riski nedeniyle kabarık olduğunu düşünür, bu durumda bir sağlık durumundan iyileşen biri için çok kötü olur. Ancak genel olarak bir yumurtanın iyi olup olmadığını ya görünüşünden ya da kokusundan anlamanın kolay olduğunu belirtmek önemlidir.

Tanıtım Sonrası Devam

Daha fazla sorunla karşılaşmamak için sağlık uzmanları yumurtaların sıcak yerlerde saklanmamasını, ideal olarak buzdolabında saklanmasını önermektedir.

Ancak buradaki en büyük sorun, çiğ yumurta yemekten kaçınmak için belirleyici bir faktör olan salmonella adlı bakterinin varlığı olacaktır.

Yumurtayı yemek zordur, ancak diğer yandan yüksek oranda besin içeren ve organizmamız için çok faydalı bir besindir, bu nedenle bu proteinin kısıtlanması sadece alerjisi olan kişiler için olmalıdır.

Yumurtanın sağlığa faydaları

Yumurta ucuz ve çok iyi bir yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Bir yumurtadaki proteinin yarısından fazlası beyazındadır ve beyazı sarısından çok daha az yağ içerirken, sarısı yağda çözünen vitaminler için mükemmel bir kaynaktır.

Yumurta, insanların vücutlarında sentezleyemediği ve gıda yoluyla elde edilmesi gereken dokuz temel amino asidin tamamını içerdiğinden tam bir protein kaynağı olarak kabul edilir.

Yumurtanın tüm faydalarını keşfedin.

Tanıtım Sonrası Devam

Yumurta ve kolesterol

Uzun yıllar boyunca yumurtanın yüksek kolesterol içeriği nedeniyle sağlığa zararlı olduğu söylendi. Ancak, yaklaşık 44 gram ağırlığındaki ortalama bir yumurta 164 mg kolesterol içerir ve kanıtlar, gıdalarda bulunan kolesterol ile kalp hastalığı veya kan kolesterol seviyelerindeki değişiklikler arasında çok az bağlantı olduğunu veya hiç bağlantı olmadığını göstermektedir.

Asıl sorun, kişinin tükettiği doymuş yağ miktarında yatmaktadır. Yumurtada doymuş yağ oranı düşük olduğundan, kan kolesterolü üzerindeki etkisinin klinik olarak önemsiz olduğu düşünülmektedir.

Bu nedenle araştırmalar, yumurtanın insan sağlığı için harika bir besin olduğunu ve sık tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Kaynaklar ve ek referanslar
  • Tıpta gıda tabuları: Zararlı gıdalara ilişkin patofizyoloji için bir hipotez,ResearchGate
  • Tıpta gıda tabuları: kabadayı gıdalara ilişkin patofizyoloji için bir hipotez, Scielo
  • Çalışmalarımız, Uluslararası Yumurta Komisyonu
Başa dön