Testosteron Enjekte Edilebilir - Türleri, Ne İçin Kullanıldığı ve Yan Etkileri

Enjekte edilebilir testosteronun ne için kullanıldığını biliyor musunuz? Türlerini, yan etkilerini ve her bir türün doktorunuz tarafından hangi durumlarda önerildiğini inceleyin.

Testosteron erkekler için çok önemli bir erkek steroid hormonudur ve cinsel dürtülerinizi geliştirmekten çok daha fazlasını yapar. Bu hormon, vücut yağı, kemik yoğunluğu, ruh hali, kas kütlesi ve ruh hali dahil olmak üzere sağlığınızdaki diğer birçok faktörü etkiler.

Tanıtım Sonrası Devam

Normal testosteron seviyeleri 300 ila 1.000 ng/dL arasındadır. Bir kan testi seviyelerinizin normalin çok altında olduğunu gösterirse, doktorunuz testosteron replasman tedavisi adı verilen bir tedavi olan testosteron enjeksiyonlarını önerebilir.

Testosteron enjeksiyonları genellikle doktor tarafından yapılır ve enjeksiyon bölgesi tipik olarak kalçanın gluteal kaslarıdır. Bununla birlikte, doktorunuz kendi kendine uygulamaya izin verebilir, bu durumda enjeksiyon bölgesi uyluk kaslarında olacaktır.

Ayrıca testosteron eksikliği, belirtileri ve nedenleri hakkında daha fazla bilgi edinin ve testosteron artırıcı en iyi gıdalar hakkında bilgi edinin.

Enjekte Edilebilir Testosteron Türleri

Enjekte edilebilir testosteron replasman tedavisinin dört şekli vardır; bunlar

1. propiyonat

Propiyonat hızlı etkili bir testosteron esteridir, uygulandıktan sonraki saatler içinde kanda pik yapabilir ve üç gün içinde metabolize edilebilir. Bu enjeksiyonlar her iki ila üç günde bir uygulanmalıdır.

Tanıtım Sonrası Devam

Propiyonat kullanmadan önce artılarını ve eksilerini değerlendirmekte fayda vardır, çünkü sadece özel durumlarda reçete edilir, sık sık uygulanması gerekir ve aromatizasyon süreci nedeniyle testosteronu östrojene dönüştürme riski taşır, bu da bazı yan etkilere neden olabilir.

2. cyprionate

Cipionate, yaklaşık 7 ila 8 gün içinde metabolize olan "uzun etkili" bir testosteron olarak kabul edilir. Tedavinin başlangıç dozu 100 mg ila 200 mg arasındadır ve her 7 günde bir uygulanmalıdır.

Sulu testosteron süspansiyonu

Testosteronun sulu süspansiyonu "estersiz" olarak da bilinir ve bu form vücutta birkaç saat kaldığı için sık sık kas içi enjeksiyon uygulaması gerektirir.

Bu enjeksiyon çok acı vericidir ve deneyimler risklerin faydalarından daha ağır bastığını göstermiştir, bu nedenle pek tavsiye edilmez.

4. enantat

Enantat, dört ila beş gün içinde metabolize olan bir testosteron esteridir ve bazı durumlarda bu enjekte edilebilir testosteronun düşük seviyeleri vücutta iki haftaya kadar kalabilir.

Genellikle yaklaşık 100 ila 200 mg başlangıç dozu ile kas içi enjeksiyon yoluyla uygulanır. Seviyelerin korunması için her 5 ila 7 günde bir uygulanmalıdır, bu da hastaların optimal seviyeleri (800 ng ila 1000 ng) korumasına neden olabilir.

Tanıtım Sonrası Devam

Bununla birlikte, her hastanın diğerinden farklı olduğunu ve diğer faktörlerin yanı sıra başlangıçtaki testosteron seviyelerinin ilk dozajı ve tedaviyi etkileyebileceğini hatırlamakta fayda var.

Testosteron enjeksiyonu ne içindir

Bazı erkekler kendilerine düşük testosteron teşhisi koymaktadır, ancak kendi kendine teşhis koymanın sorunu, testosteron eksikliği semptomlarının çoğunun yaşlanmanın normal parçaları olmasıdır, bu nedenle kendi kendine teşhis koymak için bunları kullanmak güvenilmezdir.

Testosteron seviyenizin gerçekten düşük olup olmadığını öğrenmenin tek yolu, fiziksel muayene yapacak bir doktora muayene olmak ve testosteron seviyenizi ölçmek için kan testi yaptırmaktır.

Muhtemelen kırmızı kan hücresi sayınızı ölçen bir test yaptırmanız gerekecektir, çünkü bu hormonla yapılan enjeksiyonlar kırmızı kan hücresi sayısını artırabilir, bu nedenle test, bu hücrelerde tehlikeli bir artış riski altında olmadığınızdan emin olmak için yapılır.

Bu testler düşük testosteron seviyeleri yaşadığınızı ortaya koyarsa, doktorunuz enjeksiyonları önerebilir.

Enjekte edilebilir testosteron, erkeklik hormonu seviyelerini düzenlemeye ve düşük testosteron seviyeleriyle ilgili sorunları çözmeye yardımcı olur. Bu enjeksiyonların faydaları şunları içerebilir:

Tanıtım Sonrası Devam
  1. Sperm sayısında artış;
  2. Erektil disfonksiyon ile ilgili sorunları iyileştirir;
  3. Ruh halini iyileştirir;
  4. Cinsel isteği artırır;
  5. Daha fazla enerji sağlar.

Sperm sayısında değişiklikler

Düşük sperm sayısı, düşük testosteron seviyelerinin yaygın bir yan etkisidir ve bu sorun bir kadının hamile kalmasını zorlaştırabilir.

Bununla birlikte, özellikle yüksek dozlarda yapılırsa, testosteron tedavisi sperm sayısının azalmasına neden olabilir.

Kas ve vücut yağındaki değişiklikler

Genel olarak erkekler kadınlardan daha az vücut yağına sahiptir ve bu kısmen vücuttaki yağ dağılımını ve kas bakımını düzenleyen testosteron ile ilgilidir.

Bu hormonun düşük seviyelerde olması durumunda, erkeklerin vücut yağlarında bir artış fark etmesi muhtemeldir.

Hormon aynı zamanda kas büyümesinin düzenlenmesine de yardımcı olur, bu nedenle testosteronu düşük olanlar güç kaybettiklerini veya kaslarının küçüldüğünü hissedebilirler. Ancak bu durum yalnızca seviyeler çok düşük olduğunda veya çok uzun süre düşük kaldığında meydana gelir.

Enjekte edilebilir testosteron dozları yağ dağılımını düzenlemeye yardımcı olabilir, ancak tek başına hormon tedavisi ile önemli kilo değişiklikleri beklememelisiniz. Kas bakımına gelince, testosteron tedavisi almak kas kütlesini artırmaya yardımcı olur, ancak gücü artırmaz.

Yan etkiler

Testosteron enjeksiyonu aşağıdaki yan etkilere neden olabilir:

  • Yorgunluk;
  • Sesin derinleşmesi;
  • Göğüs ağrısı veya genişlemesi;
  • Kilo alımı;
  • Uykuya dalma veya uykuda kalma güçlüğü;
  • Ses kısıklığı;
  • Ruh hali değişimleri;
  • Enjeksiyon bölgesinde kızarıklık veya ağrı;
  • Akne;
  • Yorgunluk.

Bazı yan etkiler daha ciddi olabilir, örneğin:

  • Mide bulantısı;
  • Kusma;
  • Bir bacak veya kolda güçsüzlük veya uyuşma;
  • Yavaş veya zor konuşma;
  • Çok sık gerçekleşen veya uzun süren ereksiyonlar;
  • Baş dönmesi veya baygınlık;
  • Gözlerin veya cildin sararması;
  • Göğüs ağrısı;
  • İdrar yapmada güçlük, sık idrara çıkma, zayıf idrar akışı, ani hemen idrara çıkma ihtiyacı;
  • Bacaklarda ağrı, ısı, şişme veya kızarıklık;
  • Ayaklarda, bacaklarda, ellerde veya ayak bileklerinde şişme;
  • Nefes darlığı;
  • Özellikle uyku sırasında nefes almada güçlük.

Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, derhal doktorunuza danışın.

Enjekte edilebilir testosteron, özellikle yüksek dozlarda kullanıldığında spermatozoa sayısında azalmaya neden olabilir, bu nedenle çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız, bu ilacı kullanmanın riskleri hakkında doktorunuzla konuşun.

Testosteron enjeksiyonları ayrıca prostat kanserine yakalanma riskini artırabilir ve bu ilaçla temas eden çocuklarda kemiklerin normalden daha hızlı yaşlanmasına neden olabilir, yani beklenenden daha erken büyümeleri durabilir ve sonuç olarak beklenenden daha küçük bir yetişkin boyuna sahip olabilirler.

Enjekte edilebilir testosteron başka yan etkilere neden olabilir, bu nedenle tedaviye başlamadan önce doktorunuzla konuşun.

Tedaviye başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Video: Testosteronu artıran 10 gıda

Aşağıdaki videoda testosteronu artırmaya yardımcı olabilecek bazı yiyecekler hakkında bilgi edinin.

Kaynaklar ve Ek Referanslar:
  • //medlineplus.gov/druginfo/meds/a614041.html
Başa dön