Alektos beni şişmanlatıyor mu? Uykumu getiriyor mu? Ne için kullanılıyor?

Alektos ilacının şişmanlatıp şişmanlatmadığını, uykunuzu getirip getirmediğini, bu ilacın ne için kullanıldığını ve olası yan etkilerini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

İlaç tedavisinin en korkulan yan etkilerinden biri kesinlikle kilo dalgalanmasıdır. Bu tür reaksiyonlara neden olabilecek bir ilacı kullanmaktan kaçınamıyorsanız, yapabileceğiniz şey kendinizi bunlarla başa çıkmaya hazırlamaktır.

Tanıtım Sonrası Devam

Bunun için, bir ilacın kilonuzu etkileyip etkilemeyeceğini önceden bilmeniz gerekir. Alektos'un şişmanlatıp şişmanlatmadığını araştıralım ve ilacın diğer yönleri hakkında daha fazla bilgi edinelim mi?

Alektos nedir ve ne için kullanılır?

Alektos'un şişmanlatıp şişmanlatmadığı hakkında konuşmaya başlamadan önce, ilacı tanıtmamız gerekiyor, değil mi? Burada sahip olduğumuz şey, 12 yaşından itibaren yetişkin ve çocuklarda oral kullanım olan antialerjik kategorisinden bir ilaçtır.

Alerjik rinokonjonktivit semptomlarını tedavi etmek için endike olabilir:

  • Hapşırma;
  • burun tıkanıklığı (nazal konjesyon);
  • kaşıntı ve burun akıntısı;
  • kırmızı ve sulu gözler.

Doktor, kaşıntının eşlik ettiği kızarık plaklar (eritemler) ve papüller ile deri döküntüleri gibi kronik ürtiker semptomlarını tedavi etmek için de Alektos reçete edebilir.

İlacı satın almak için, ortak beyaz tıbbi reçeteyi sunmak gerekir.

Tanıtım Sonrası Devam

Peki, Alektos şişmanlatıyor mu?

Alektos tabletin prospektüsüne göre, ilacın kilo alımına neden olması mümkündür, ancak bu etki ilacı kullanan tüm hastalarda gözlenmez.

Hem kilo alımının kendisi hem de kilo alımını destekleyebilecek bir şey olan iştah artışı, belgede Alektos'un olası advers reaksiyonları olarak listelenmiştir.

Bununla birlikte, her ikisi de yaygın yan etkiler grubunda sınıflandırılır, yani ilacı kullanan 100 hastadan 1 ila 1000 hastadan 1'ini etkileyebilir.

İlaçla birlikte kilo aldıklarını veya iştahlarının arttığını, özellikle de belirgin bir şekilde arttığını fark edenler için, Alektos'un sizin için şişmanlatıcı olup olmadığını doğrulamak ve sorunları hafifletmek için ne yapmanız gerektiğini bilmek için doktora bu konuda bilgi vermeniz önerilir.

Kalorili gıdalardan oluşan, kötü yağlarla ve şekerle dolu, düşük kaliteli bir diyet gibi diğer faktörlerin de vücut ağırlığının artmasına neden olduğunu unutmamak önemlidir.

Sağlığınız için tehlikeli olabileceğinden, doktorunuza danışmadan Alektos ile tedaviyi bırakmayınız.

Tanıtım Sonrası Devam

Alektos uykunu mu getiriyor?

Antialerjik ilaçları düşündüğümüzde, bu ilaç sınıfıyla sıklıkla ilişkilendirilen bir diğer yan etki de uyuşukluktur. Peki Alektos gerçekten uykunuzu getirir mi?

Bunu öğrenmek için yine ilacın prospektüsüne başvurduk ve belgenin bize bildirdiği gibi, ilaçla tedavi sırasında hastanın uykusunun gelmesi mümkündür.

Bunun nedeni, uykululuk halinin Alektos'un bir başka olası yan etkisi olarak belirtilmesidir. Yaygın yan etkiler grubunda sınıflandırılmış görünmektedir, yani ilacı kullanan her 10 hastadan 1'ini etkileyebilir.

İlaçla tedaviniz sırasında uyku hali yaşarsanız, araç ve makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktivitelerden kaçınmaya dikkat edin ve bu görevlere ihtiyaç duyduğunuzda başkalarından yardım isteyin.

Alektos için dozaj, yan etkiler ve diğer önlemler

İlacın endikasyonları, dozu, yan etkileri, kontrendikasyonları ve ilacı kullanırken alınması gereken diğer önlemler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Alektos'un prospektüsünün tamamını okuyunuz.

Kaynaklar ve Ek Referanslar

Tanıtım Sonrası Devam
  • MedlinePlus - Alerjiler için antihistaminikler
Başa dön