Metabolizmayı hızlandırmak ve kilo vermek için 15 yiyecek ve 8 ipucu

Kendinizi yorgun ve enerjisiz mi hissediyorsunuz? Kilo vermek için çalışıp çabaladığınız halde kayda değer bir iyileşme göremiyor musunuz? Metabolizmanız yavaş çalışıyor olabilir.

Bununla birlikte, yavaş bir metabolizmanız olsa bile, kilo verme çabalarınızı tamamen sabote edemez. Aşağıda açıklananlar gibi basit alışkanlıklar edinerek metabolizmanızı hızlandırmak ve enerji seviyenizi artırmak mümkündür.

Tanıtım Sonrası Devam
  • Ayrıca bakınız: Metabolizma nedir ve kilonuzu nasıl etkiler?

Bol bol su için

Su harika bir içecektir ve günde en az 8 ila 10 bardak içmelisiniz ve tabii ki ne kadar çok o kadar iyi. Bol su içmek metabolizmanızı hızlandırmaya ve sodyum, toksin ve yağları ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Yemeklerden önce su içmek midenizi dolduracak ve tokluğu artırarak aşırı yemenizi önleyecektir.

Aşırı alkolsüz içecekler, kahve, çay ve şekerli meyve sularından kaçının. Kafein sizi susuz bırakacak ve şeker uzun vadede yarardan çok zarar getirecektir.

Her üç saatte bir yiyin

Ara öğünler de dahil olmak üzere her üç saatte bir küçük, dengeli bir öğün yiyin. Ana öğünler (kahvaltı, öğle ve akşam yemeği) ve ara öğünler dengeli olmalıdır, yani tam bir protein, karbonhidrat ve doğal yağ içermelidir.

Sık sık yemek yememek metabolizmanın yavaşlamasına ve yağ birikimine neden olabilir. Daha fazla kilo vermek için gün boyunca doğru yiyecekleri dengeli bir şekilde tüketmeniz gerekir. İşte metabolizmanızı doğal yollarla hızlandırmaya yardımcı olacak 15 yiyecek:

Baharatlar, biber, koyu yeşil sebzeler, yağsız proteinler, yağlı tohumlar, tahıllar metabolizmaya iyi gelir

Kahvaltıyı atlamayın

Kahvaltı, metabolizmayı hızlandırmak için günün en önemli öğünüdür. Arabanızı benzinsiz işe götürmezsiniz ve günlük aktivitelerinizi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğunuz beslenmeyi almadan güne başlamamalısınız.

Tanıtım Sonrası Devam

Yağdan korkmayın

Yağ kötü bir üne sahiptir. Birçok insan yağın sizi şişmanlattığını düşünür. Bu kesinlikle doğru değildir. Yediğiniz yağın türü ve miktarı vücut kompozisyonunuz üzerinde etkilidir. Vücudun yağa ihtiyacı vardır.

Yüksek kalorili kısıtlı bir diyet uygulayanlar biriken yağlardan kurtulmakta daha fazla zorluk çekerler. Doymamış yağ kaynağı olan zeytinyağı, avokado, yağlı tohumlar ve keten tohumu gibi sağlıklı doğal yağları tercih edin, ölçülü tüketildiği takdirde sadece kilo kaybı için değil aynı zamanda kalp ve damar sağlığı için de önerilir.

Yağdan kaçının trans

Şişman trans kötü yağdır, kilo alımına, insülin direncine, diyabete, oksidatif strese, depresyona, kardiyovasküler hastalıklara ve hatta kansere neden olur. Yemek yiyerek asla istediğiniz vücuda sahip olamazsınız fast-foodlar sözde "sağlıklı" olanlar, dondurulmuş yemekler ve diğer işlenmiş gıdalar bile.

Genel kural, eğer insan yapımı ise, muhtemelen en iyi seçim olmadığı ve kilo verme girişiminizi engelleyeceğidir. Sebzeler, baklagiller, yağsız etler ve diğerleri gibi doğa ananın sunduğu gıdaları tüketin.

Günlük olarak aktif olun

Haftada en az 5 gün aktif olun. Mümkün olduğunda merdivenleri kullanın veya kalbinizin ve akciğerlerinizin düzgün çalışmasına yardımcı olacak bu yürüyüşü yapmak için daha uzağa park edin. Bir günde ne kadar çok hareket ederseniz, genel olarak o kadar iyi hissedeceksiniz. Sağlığınız size teşekkür edecek!

Kardiyo-vasküler egzersizler yapın

Kardiyovasküler egzersiz kalp ve akciğer sağlığı için gereklidir. Ayrıca kalori yakar. Kardiyovasküler egzersizinizi sabah ilk iş olarak aç karnına yapmak yağ depolarına daha etkili bir şekilde saldırabilir. Ancak bu uygulama herkes için uygun değildir, çünkü bazı insanlar aç karnına egzersiz yapmaktan rahatsız olurlar.

Tanıtım Sonrası Devam

Aerobik antrenmanı uygulamak için bir başka iyi zaman da son öğününüzden sonra öğleden sonradır. Bu, kalori yakmanızı ve yatmadan önce rahatlamanızı sağlar. Bir seansı sabah, diğerini öğleden sonra uygulamak zorunda değilsiniz, ikisinden birini seçin veya sıkılmayı önlemek için çeşitlendirin.

HIIT - Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Antrenman Uygulayın

HIIT, her türlü fiziksel aktivitede uygulanabilen bir antrenman konseptidir

Metabolizmanızı harekete geçirmek için zaman zaman kardiyo programınıza biraz Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Antrenman (HIIT) ekleyin. Bunun nedeni vücudunuzun uyum sağlamaya programlanmış olmasıdır, bu nedenle her gün aynı kardiyo egzersiz formatını yapmak verimsiz hale gelebilir. Haftada bir veya iki gün ayırın ve vücudunuza 'şok' vermek için biraz HIIT uygulayınEk olarak.

HIIT temel olarak düşük, orta ve yüksek yoğunluklu kardiyovasküler egzersizler arasında geçiş yapmaktır. Örneğin, 20 dakikalık bir koşu HIIT seansı aşağıdaki gibi görünecektir:

  • Dakika 1 ve 2 - Yürüyüş (düşük yoğunluklu);
  • Dakika 3 ve 4 - Koşu (yüksek yoğunluklu);
  • Dakika 5 ve 6 - Tekrar yürüyün (düşük yoğunlukta);
  • Dakika 7 ve 8 - Tekrar koşun (yüksek yoğunlukta);
  • ve kalan dakikalar boyunca aynı dinamiği takip eder.

Ağırlıklarla antrenman yapın

Direnç antrenmanı, metabolik olarak aktif bir doku olan kasları geliştirir. Bir kişinin metabolizmasının hızı, sahip olduğu yağsız kütle miktarı ile orantılıdır. Bir kişi ne kadar çok kasa sahip olursa, metabolizması o kadar hızlı olur, kalori yakımı ve dolayısıyla biriken yağ kaybı o kadar fazla olur.

Vücudunuza daha fazla kas eklemek, doğru yerlere kıvrımlar kazandıracak ve hatta günlük kalori alımınızı artırmanıza olanak sağlayacaktır.

Vücudunuzu dinleyin

Egzersiz yapmak için kendinizi öldürmek, hiç egzersiz yapmamak kadar tehlikelidir. Vücudunuzu dinleyin ve gerektiği kadar dinlenin. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız, son antrenmandan sonra hala ağrınız varsa veya sadece çok yorgunsanız antrenman yapmayın. Bu şekilde antrenman yapmak daha fazla soruna neden olabilir ve fiziksel bütünlüğünüzü tehlikeye atabilir.

Tanıtım Sonrası Devam

Videolar

Başa dön