Siyah Hardalın 7 Faydası - Ne için kullanılır ve özellikleri

Brassica nigra veya siyah hardal, Nisan ve Kasım ayları arasında çiçek açan bir bitkidir ve tarlalarda, boş arazilerde ve yol kenarlarında yetişebilir.

Bitki sosların, çeşnilerin, güveçlerin ve salataların hazırlanmasında kullanılır. Ancak, aşağıda bahsedeceğimiz mutfak uygulamaları değil. Siyah hardala atfedilen bazı faydaları öğrenelim.

Tanıtım Sonrası Devam

Siyah hardalın özellikleri

Ama önce, bitkinin özelliklerinin ne olduğunu bilmeye ne dersiniz?

  • Sindirim sistemi;
  • Antibiyotikler;
  • Diüretikler;
  • Kan dolaşımını uyarır;
  • Laksatifler;
  • Antibakteriyel;
  • Antifungal;
  • Sudorific;
  • Anti-romatizmal;
  • Tonlar.

Neye iyi gelir? Siyah hardalın 7 faydası

1. kalp sağlığı

Bitkinin tohumları omega 3 yağ asitlerinden oluşur. Bu madde kalp için faydalıdır çünkü kan trombositlerinin aktivitesini düzenler, kalp krizi veya felce yol açabilecek kan pıhtılarını önler ve kardiyak aritmileri önlemeye yardımcı olur.

Danimarka'da yapılan ve Journal of the American Heart Association'da yayımlanan bir araştırma, omega-3 bakımından zengin balık tüketen üreme çağındaki kadınların kardiyovasküler sorun yaşama olasılığının tüketmeyenlere göre daha düşük olduğunu göstermiştir.

Galler'deki Cardiff Tıbbi Araştırma Merkezi'nden kardiyolog Michael Burr, halihazırda kalp krizi geçirmiş kişilerin haftada en az iki kez omega-3 bakımından zengin balık yediklerinde başka sorunlardan kaçınma şanslarını yüzde 29 oranında artırdıklarını tespit etmiştir.

Tanıtım Sonrası Devam

2. Solunum sistemi sağlığı

Siyah hardal tohumu dekonjestan bir etki sağlar ve solunum yollarını temizlemeye yardımcı olur, böylece nefes almayı iyileştirmeye yardımcı olur. Bileşen, akciğerlerde ve solunum yollarında sıkışan balgam ve mukusun ortadan kaldırılmasıyla işbirliği yapar.

3. Magnezyum kaynağı

Siyah hardal magnezyum kaynağıdır. Bu mineral enerji üretimi, kan kolesterolü kontrolü ve kasların sürekli seğirmesini önlemek için önemlidir.

Daha fazlasını görün: Magnezyumun faydaları - Ne için kullanılır ve kaynakları.

Ayrıca enzim aktivitesini korur ve düzenler, kemik sağlığını korur, karbonhidrat metabolizmasına katılır, kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olur, kan basıncını düzenler, kasları gevşetir, sinirleri kontrol eder, bağışıklık sistemini destekler ve protein üretimine katkıda bulunur.

Tanıtım Sonrası Devam

4. Selenyum kaynağı

Siyah hardalda bulunan bir diğer besin maddesi de metabolizmaya katılan, antioksidan etkiye sahip, bağışıklık sistemini güçlendiren, tiroid hormonlarının oluşumuna yardımcı olan, vücudu ağır metallere karşı koruyan ve kan dolaşımını iyileştiren selenyumdur.

  • Daha fazlasını gör: Selenyumun faydaları - Ne için kullanılır ve kaynakları.

Mineralin ayrıca kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı ve erkek doğurganlığını artırdığı bilinmektedir.

5. Kilo alımına yardımcı olmak

Bazı insanlar için kilo almak bir kabus gibi görünse de, diğerleri için bu bir gerekliliktir. Zayıflıktan muzdarip olanlardan bahsediyoruz. Siyah hardal bu tür sorunların tedavisinde yardımcı olabilir çünkü iştahsızlıkla ilgili bir savaş eylemi getirir.

Böylece, daha büyük bir iştahla, kişi daha fazla yemeye teşvik edilir ve sağlıklı bir kiloya ulaşma hedefine yaklaşır.

Tanıtım Sonrası Devam

Geliştirilmiş dolaşım

Siyah hardal tohumu, vücudun dolaşımını uyaran uçucu bir yağdan oluşur. Rehberlik, zayıf dolaşımla mücadele etmek için siyah hardal tohumu ile ayak haşlama yapmaktır.

Ancak dikkatli olmalı ve siyah hardalı ciltle çok uzun süre temas halinde bırakmamalısınız çünkü tahriş edebilir ve kabarcıklara neden olabilir.

7. eklem ağrılarının giderilmesi

Eklem ağrılarını hafiflettiği de belirtilmektedir. 110 g toz haline getirilmiş siyah hardal tohumu ve ılık su ile yapılabilecek bir lapa ile uygulanır.

Tarif şu şekildedir: su ve siyah hardal tohumu lapa haline gelene kadar karıştırılır. Daha sonra karışım temiz bir bez veya gazlı bez üzerine yayılır ve etkilenen noktaya uygulanır. Yukarıda açıklandığı gibi, lapayı cilde zarar vermemek için çok uzun süre bırakmamak iyidir.

Ayrıca uygulama bittikten sonra dikkatlice yıkanması ve tahrişi önlemek için nemlendirici bir krem sürülmesi tavsiye edilir.

Siyah hardal bakımı

Kusma, gastrit, karın ağrısı ve mukoza zarlarında ve ciltte ciddi tahriş gibi yan etkilere neden olabileceğinden tıbbi bitki aşırı dozda kullanılmamalıdır.

Dahili kullanımı hala mide yanması gibi mide komplikasyonlarına neden olabilirken, harici kullanımı kabarma ve nekroz (doku, hücre veya organ ölümü) ile sonuçlanabilir.

Ayrıca, siyah hardalla göz temasından kaçınılması tavsiye edilir. Ayrıca, hamile olan veya bebeklerini emzirme sürecinde olan kadınlar ve insanlar bu bileşeni tıbbi olarak kullanmamalıdır.

Dolaşım bozukluğu, venöz (toplardamarlarda), gastrointestinal veya tiroid problemleri olan bireyler siyah hardal kullanamayan diğer insan gruplarıdır. Ayrıca amonyak ile karıştırılamaz.

Bitki kan glikoz oranlarını düşürebildiğinden, diyabet teşhisi konmuş ve kan şekeri seviyelerini düşürmek için ilaç alan kişiler, glikoz oranlarının çok düşmesini önlemek için bir çare olarak bileşene bağlı kalmamalıdır.

Siyah hardalın ameliyat sırasında ve sonrasında kan şekeri seviyelerinin kontrolünü etkilediğinden endişe edildiğinden, planlanan işlem tarihinden iki hafta önce tüketilmesi durdurulmalıdır.

Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, Brassica Nigra ile söz konusu ilaç arasında etkileşim riski olmadığından emin olmak için doktorunuzla konuşun.

Herhangi bir sağlık sorununun tedavisine yardımcı olmak için siyah hardalı kullanmadan önce, öncelikle doktorunuza danışmanız da önemlidir. Bu bileşenin gerçekten güvenli olup olmadığını ve sizin durumunuz için endike olup olmadığını size söyleyebilecektir. Ve tabii ki, bitki herhangi bir tedavinin yerini almamalıdır.

Bu arada, beslenme uzmanımızın hardal tohumunun faydalarını ve günlük hayatınızda nasıl kullanabileceğinizi anlattığı bu videoyu mutlaka izleyin:

Başa dön