Pamuk yaprağının 5 faydası - Ne için kullanılır ve özellikleri

Pamuk yaprağının faydalarını biliyor musunuz ( Gossypium Herbaceum Bu yazıda size nasıl kullanılacağını ve özelliklerini göstereceğiz.

Pamuk bitkisinin ürettiği ana hammadde pamuk olmasına rağmen (kumaş üretimi, hijyen ve güzellik bakımı, sargı bezi vb.) yapraklarından da faydalanmak ve bundan yararlanmak mümkündür.

Tanıtım Sonrası Devam

Bu yazıda pamuk yaprağının temel faydalarını ve günlük hayatınızda nasıl kullanacağınızı keşfedeceksiniz.

Pamuk yaprağının faydaları - Ayurveda Tıbbı

Halk tıbbı pamuk yaprağının faydalarını uzun yıllardır kabul etmektedir, ancak bu faydaların çoğu henüz bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.

Bu nedenle, dünyanın en eski sağlık sistemi olan Ayurveda Tıbbı'na göre pamuk yapraklarının sayısız faydası vardır:

  • Antidisenterik özellikler ( dizanteriye karşı );
  • Özellikler antiromatizmal ;
  • Özellikler antibakteriyel ;
  • Hemostatik özellikler ( kanama önleyici );
  • Picada Akrebin;
  • Şişme bacaklarda.

Hint terapisine göre, pamuk yapraklarını hardal tohumlarıyla birlikte iyice öğütmek, tedaviye yardımcı olmak için akrep sokmasından sonra uygulanan doğal bir ilaçla sonuçlanır.

Ancak uyaralım: Siz veya tanıdığınız biri hayvan tarafından ısırılırsa, tam ve en uygun tedavinin yapıldığından emin olmak için hastaneye gittiğinizden emin olun.

Tanıtım Sonrası Devam

Aynı şekilde, bu eski tıbbın bir başka tarifi de pamuk yapraklarının öğütülmesi, suyunun çıkarılması ve şişliğin azaltılmasına yardımcı olmak için şişmiş bacağa uygulanmasından oluşur.

Bununla birlikte, özellikle görünürde bir neden olmaksızın bacaklarınız şişerse, soruna neyin neden olabileceğini ve nasıl tedavi edileceğini öğrenmek için bir doktora görünmeniz önemlidir.

Ayrıca, bu makalenin sadece bilgilendirme amaçlı olduğunu vurgulamak önemlidir. Bu nedenle, hiçbir şekilde tıbbi tavsiye yerine geçmez ve pamuk yaprağını herhangi bir tıbbi amaç için kullanmadan önce her zaman danışılmalıdır.

Pamuk yaprağının diğer potansiyel faydaları

Pamuk yaprağının olası faydalarına yönelik az sayıda bilimsel çalışma olmasına rağmen, şimdiye kadar yayınlanan sonuçlar umut vericidir.

Bu nedenle, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar, pamuk yaprağının keşfedilen farmakolojik özellikleri nedeniyle pamuğun büyük tıbbi potansiyele sahip bir bitki olduğuna inanmaktadır:

1. diüretik etki

Pamuk yaprağının idrar söktürücü (idrarın atılmasını sağlayan) ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliklerini kanıtlayan epidemiyolojik çalışmalar henüz yapılmamış olsa da, sıçanlar üzerinde yapılan çalışmalar böyle bir faydayı kanıtlamıştır.

Tanıtım Sonrası Devam

Bu nedenle, umut verici sonuçlar göz önüne alındığında, bir sonraki adımlar, muhtemelen önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek olan insanlarda bu tür bir faydayı değerlendirmek olacaktır.

2. Tip 2 diyabetin önlenmesi

Dergide yayınlanan bir çalışmada Üniversite Temel ve Uygulamalı Bilimler Dergisi Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, araştırmacılar pamuk yaprağı ekstrelerinin tip 2 diyabet gelişimiyle doğrudan bağlantılı enzimlerin aktivitesini engellediğini göstermiştir.

Bu anlamda yazarlar, pamuk yaprağının hastalığın tedavisinde veya önlenmesinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu bildirmektedir. Ancak sonuçların doğrulanması için epidemiyolojik çalışmalara ihtiyaç vardır.

3. Yara iyileşmesi

Fareler üzerinde yapılan bir çalışma Central European Journal of Experimental Biology pamuk yaprağının antiseptik bir merhemle karşılaştırıldığında yara iyileşmesinde benzer etkinlik gösterdiğini ortaya koymuştur.

Araştırmacılar ayrıca pamuk yaprağı özlerini, diyabetik ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler üzerinde yavaş iyileştirici etkisi olan deksametazon merhem ile karşılaştırmışlardır.

Böylece sonuçlar, pamuk yaprağını tek başına ya da merhemle birlikte kullanan grupların daha hızlı bir iyileşme sürecine sahip olduğunu göstermiştir.

Tanıtım Sonrası Devam

Bununla birlikte, insanlarda da etkinliğini kanıtlamak için daha fazla çalışmanın yanı sıra toksisitesine ilişkin çalışmaların yapılması gerekmektedir.

Antikonvülsan potansiyel

Çalışmalar ayrıca pamuk yaprağının potansiyel bir antikonvülsan olarak kullanıldığına işaret etmektedir. Diazepam kullanımı gibi diğer geleneksel tedavilerle karşılaştırıldığında bile, pamuk yaprağı ekstresi doza bağlı olarak daha da etkili olmuştur.

Bununla birlikte, bu etkilerin doğrulanması için daha fazla çalışma yapılması gerekmektedir. Ayrıca, sonuçlar sıçanlarda yapılan ilk çalışmalara aittir.

5. Alzheimer hastalığının gelişimini geciktirebilir

Araştırmacılara göre, yaşlanmayla ilişkili hafif bilişsel bozukluğu olan kişilerin Alzheimer hastalığına yakalanma şansı daha yüksektir.

Bu anlamda, sıçanlar üzerinde yapılan çalışma pamuk yaprağı özlerinin Alzheimer gelişimini geciktiren tedavilerde kullanılma potansiyeline sahip olduğunu göstermiştir.

Bununla birlikte, pamuk yaprağının yukarıda belirtilen bu beş potansiyel faydasının henüz erken test aşamasında olduğunu belirtmek önemlidir.

Bu nedenle, şu ana kadar elde edilen sonuçlar pamuk yaprağının aslında etkili olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteren olumlu sonuçlar olsa da, başta epidemiyolojik çalışmalar olmak üzere birçok çalışmaya hala ihtiyaç duyulmaktadır.

Bugüne kadar pamuk yaprağının faydaları, Ayurveda Tıbbı ilkelerine göre başta Hindistan'da olmak üzere popüler tıpta yaygın olarak araştırılmıştır. Bununla birlikte, bilimsel çalışmalar yenidir ve henüz etkinliğini kanıtlayamamıştır.

Doğal bir ürün olsa bile dikkatli olunması gerektiğini unutmamak önemlidir, çünkü tüketim miktarına ve sıklığına bağlı olarak toksisite vakaları olabilir.

Pamuk yaprağı nasıl kullanılır?

Pamuk yaprağı çayı tarifi

İçindekiler:

  • 2 yemek kaşığı pamuk yaprağı;
  • 1 litre su.

Yol tarifi:

  1. Pamuk yapraklarını su ile birlikte bir tencereye ekleyin;
  2. Kaynama noktasına getirin ve 10 dakika kaynamaya bırakın;
  3. Süzün, ılımaya bırakın ve hemen servis edin.

Önemli: Günde en fazla üç kez tüketin.

İdeal olan, çayı hazırlanır hazırlanmaz (tüm içeriğin bir kerede hazırlanması gerekmez), havadaki oksijen aktif bileşiklerini bozmadan önce içmektir. Bir çay genellikle hazırlandıktan sonra 24 saate kadar önemli maddeleri korur, ancak bu süreden sonra kayıplar oldukça fazladır.

Ayrıca, çayınızı demlemek için kullanacağınız malzemelerin doğru olduğundan emin olmanız gerekir:

  • itibaren iyi kalite ;
  • itibaren iyi köken ;
  • organik ;
  • iyi sterilize edilmiş ;
  • e ekleme yok hiçbirinin madde veya ürün sağlığınıza zarar verebilir.

Pamuk bitkisinin bakımı

Pamuk yaprağını herhangi bir amaçla kullanmadan önce, tüketip tüketemeyeceğinizi ve hangi dozajda tüketmenin güvenli olduğunu öğrenmek için bir doktora danışmanız önemlidir.

Bu nedenle pamuk yaprağı tüketmeyi düşünen herkesin, özellikle de çocukların, ergenlik çağındaki gençlerin, yaşlıların, hamile veya emziren kadınların ve herhangi bir hastalık teşhisi konmuş kişilerin dikkatli olması önemlidir.

Benzer şekilde, pamuk yaprağı çayı tüketirken herhangi bir yan etki yaşarsanız, derhal tıbbi yardım alın.

Ayrıca, herhangi bir ilaç, takviye veya şifalı bitki kullanıyorsanız, söz konusu maddenin pamuk yaprağı ile etkileşime girip girmeyeceğini öğrenmek için doktorunuzla konuşun.

Yukarıda listelenenler gibi pamuk yaprağının faydalarını hiç duydunuz mu? Bitkinin yapraklarından elde edilen çayı denediniz mi? Aşağıya yorum yapın!

Kaynaklar ve ek referanslar
  • Beni-Suef Üniversitesi, Temel ve Uygulamalı Bilimler Dergisi - Farklı bitki kısımlarının sulu ekstraktının inhibitör etkisi Gossypium herbaceum sıçan pankreasında tip 2 diyabet ve oksidatif stres ile bağlantılı anahtar enzimler üzerinde in vitro
  • Pharmacologyonline - Gossypium Herbaceum Linn'in Diüretik Aktivitesi Üzerine Çalışma

    Albino Sıçanlarda Yaprak Ekstresi

  • Central European Journal of Experimental Biology - Gossypium herbaceum yapraklarının metanolik ekstraktının yara iyileştirme aktivitesi
  • International Journal of Phytopharmacology - Gossypium herbaceum sıçanlarda deksametazon geciktirilmiş yara iyileşmesi modelinde yara iyileşmesini hızlandırır
  • Eczacılık Dergisi - Gossypium herbaceum ve Gossypium hirsutum'un kimyasal bileşenleri ve farmakolojik aktiviteleri - Bir derleme
  • International Journal of Research in Pharmaceutical Sciences - Gossypium herbaceum yapraklarının kloroform ekstraktının anti-epileptik aktivitesinin değerlendirilmesi
  • Journal of Alzheimer's Disease - Alzheimer Hastalığının Etkileri Gossypium Herbaceam Doğal Olarak Yaşlanmış Sıçanlarda Öğrenme ve Hafıza Fonksiyonu Üzerine Ekstrakt Uygulaması: Nöronal Niş İyileştirme
  • Kitaplar Gerçek - Pamuk Bitkisi, Ayurveda'da Tıbbi Kullanımı ve Sağlığa Faydaları
  • Global Food Book - Pamuğun 30 muhteşem faydası
Başa dön