Raventin 9 Faydası - Neye İyi Gelir, Çayı ve Yapılışı

Raventi hiç duydunuz mu? Ne olduğunu açıklayabilir misiniz? Asya kıtasına özgü şifalı bir bitkidir ve ravent-palmiye, tarla raventi ve Çin raventi isimleriyle de bilinir.

Bitkinin müshil, sindirim, büzücü, anti-enflamatuar, antimikrobiyal, antibakteriyel, antiseptik, tonik, mide uyarıcı ve bağırsak kurtlarıyla savaşan antelmintik özellikleri vardır.

Tanıtım Sonrası Devam

Ravent neye iyi gelir? Raventin 9 faydası

Artık şifalı bitkiyi daha iyi tanıdığımıza göre, bazı faydalarının neler olduğunu da öğrenmeye ne dersiniz? Aşağıdaki liste bize bunu gösteriyor:

1. Lutein kaynağı

Ravent, göz ve cilt sağlığına katkıda bulunan antioksidan etkiye sahip bir karotenoid olan lutein kaynağıdır. Ayrıca kanser gibi hastalıklara neden olan ve erken yaşlanmayı teşvik eden serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.

2. Kan pıhtısı oluşumu

Şifalı bitki, bir yaralanma meydana geldikten sonra kan pıhtılarının oluşumu için önemli bir besin olan K vitamini kaynağı olarak hizmet eder.

Tanıtım Sonrası Devam

K vitamini eksikliği söz konusu olduğunda, vücut kanı pıhtılaştırmakta zorlanır. Bunun sonucu olarak, bir yaralanma meydana geldiğinde sağlıksız düzeyde kan kaybı yaşanabilir.

Alzheimer hastalığının başlangıcının önlenmesi veya geciktirilmesi

Besin ayrıca beyin hücrelerinin oksidasyonunu önleyerek ve bilişsel aktiviteyi uyararak beyin ve nöron sağlığı üzerinde de çalışır. Böylece, K vitamini Alzheimer hastalığının başlangıcını geciktirmeye veya önlemeye yardımcı olur.

4, Kemik sağlığı

K vitamini ayrıca kemik büyümesini ve onarımını teşvik ederek kemik sağlığına katkıda bulunur. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Wisconsin Üniversitesi tarafından yürütülen klinik çalışmalar ve deneyler, vitaminin kemik mineral yoğunluğu üzerinde ve kırık riskini azaltmada olumlu bir etkisi olduğunu göstermiştir.

Ravent aynı zamanda kemik sağlığının anahtarı olan bir başka besin maddesi olan kalsiyum kaynağı olarak da hizmet eder. Vücutta uygun miktarda mineral bulunması yumuşama ve kemik kaybını önlemek için önemlidir.

Tanıtım Sonrası Devam

5. besleyicidir

Şifalı bitki, K vitamininin yanı sıra lif, protein, kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, A vitamini, B-kompleks vitaminleri ve C vitamini gibi besin maddelerinden oluşmaktadır.

6. kardiyovasküler sağlık

Raventte bulunan antioksidanlar, kalp hastalığı söz konusu olduğunda serbest radikallerin etkisiyle savaşmaya da yardımcı olur. Ayrıca bitki, HDL olarak da bilinen iyi kolesterol seviyelerini artırır.

İyi kolesterol seviyesinin düşük olması kalp hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde artırır.

7. A vitamini kaynağı

Tanıtım Sonrası Devam

Ravent ayrıca sağlıklı cilt, mukoza zarları ve görme için önemli bir besin olan A vitamini kaynağıdır. Bu vitamin akciğer ve ağız kanserine karşı koruma sağlayabilir.

Ayrıca bitkinin kırmızı saplarının yeşil saplara göre daha yüksek A vitamini içeriği sunduğunu bilmekte fayda var.

8. Sindirim sağlığı

Bir Çin hastanesinde yapılan araştırma, tıbbi bitkinin bağırsak hormonlarının artan salgılanması sırasında bağırsak duvarının korunmasına yardımcı olabileceği sonucuna varmıştır.

9. Enflamasyonda azalma

Çin'deki Wuhan Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir çalışma, ravent rizomu ve kökünden elde edilen özlerin, bir enfeksiyondan sonra eklendiğinde iltihaplı hücrelerin iyileşme süreci üzerinde önemli ölçüde olumlu etkiler gösterdiğini ortaya koymuştur.

Raventli buzlu çay nasıl yapılır

İçindekiler:

  • 8 adet ravent sapı yaklaşık 7,5 cm'lik parçalar halinde kesilir;
  • 8 bardak su;
  • Tatlandırmak için şeker (aşırıya kaçmayın);
  • Taze nane dalları.

Hazırlama yöntemi:

  1. Ravent ve suyu büyük bir tencerede karıştırın ve kaynatın;
  2. Kaynatın ve ardından bir saat pişirin;
  3. Çözünmesi için karıştırın ve soğumaya bırakın;
  4. Buz ekleyin ve nane dallarıyla servis edin.

Tariften sekiz porsiyon çıkıyor.

Ravent tozunu doğal ürünlerin satışı konusunda uzmanlaşmış dükkanlarda da bulmak mümkündür. Bu durumda bitki en az beş dakika kaynatılır ve ardından her fincan su için 1 çay kaşığı oranına uyularak 10 dakika daha boğulur.

Ravent bakımı

Şifalı bitki hamile olan, bebeklerini emziren veya adet döneminde olan kadınlar tarafından kullanılmamalıdır. Sistit, kalp yetmezliği ve böbrek yetmezliği olan kişiler de bitkiyi kullanmamalıdır.

Bağırsak tıkanıklığı, açıklanamayan mide ağrısı, kolit ve Crohn hastalığı gibi iltihaplı bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer sorunları veya böbrek taşı öyküsü olan kişiler de bitkiyi kullanmamalıdır.

Raventte bulunan kimyasal bir bileşiğin böbrek hasarına neden olabileceğini bilmek önemlidir.

Bitkinin yaprakları, büyük miktarlarda yutulduğunda öldürebilen bir madde olan yüksek dozda oksalik asit içerir. Bu nedenle, özellikle oksalik zehirlenme riski daha yüksek olan çocuklar için yapraklarını kullanmamak önemlidir. Evcil hayvanlar da ravent yapraklarını tüketemez.

Ayrıca, ravent idrarı sarımsı veya kırmızımsı hale getirebilir. Aşırı miktarda, potasyum kaybına, rektokolit (kolon veya rektum astarında iltihaplanma) ve psödomelanoza (gastrointestinal problem) yol açabilen ağrılı gastrointestinal spazmlara da neden olabilir. Bitki ayrıca ishal ve kabızlık vakalarını da kötüleştirebilir.

Herhangi bir rahatsızlığın tedavisine yardımcı olması için ravent kullanmadan önce doktorunuzla konuşun ve sağlığınıza zarar verebileceği için onun belirttiği tedaviyi şifalı bitkinin kullanımıyla değiştirmeyin.

Ayrıca herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmanız önerilir. Bu, ravent ile söz konusu ilaç arasında herhangi bir etkileşim olasılığı olup olmadığını size söyleyebilmesi için önemlidir.

Kaynaklar ve Ek Referanslar:
  • //www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-214-rhubarb.aspx?activeingredientid=214&
  • //www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2593626
  • Rheum palmatum'un coxsackievirus B3'e karşı in vitro ve in vivo inhibitör etkisi, Eylül 2012
  • Raventin ağır yanıklı hastalarda gastrointestinal motilite ve intestinal mukozal bariyer üzerine etkisi, Eylül 2012

Ravent ve sağlığa faydalarını zaten biliyor muydunuz? Özelliklerinden yararlanmak için şimdi tüketmeyi düşünüyor musunuz? Aşağıya yorum yapın!

Başa dön