- Hint yağı nedir?
- Hint yağının cilt için faydaları
- Nasıl kullanılır?
- Hint yağı çeşitleri
- Hint yağının cilt üzerindeki olası yan etkileri
Hint yağı Brezilya'da çok iyi bilinen bir üründür ve yüzlerce yıldır cilt ve vücudun diğer kısımları için güçlü bir doğal tedavi olarak kullanılmaktadır.
Çok yönlü bir yağdır ve saç dökülmesini önlemek ve tedavi etmek için kafa derisinde ve çeşitli durumları tedavi etmek için ciltte kullanılabileceği gibi endüstride de yaygın olarak kullanılır.
Tanıtım Sonrası DevamBu nedenle, aşağıda bu ürün hakkında daha fazla bilgi edinmenin yanı sıra tıbbi özelliklerini anlayacak ve bazı kullanım ipuçlarını öğreneceğiz.
Hint yağı nedir?
Hint yağı olarak da bilinen hintyağı, hintyağı tohumlarından elde edilen bir türevdir. Ricinus communis Ağırlıklı olarak Hindistan, Afrika ve Güney Amerika'da yetiştirilir.
Tohumların preslenmesiyle üretilir ve yenilebilir bir yağ olarak kabul edilmez. Görünüşte yarı saydam bir sıvıdır ve kozmetikte bir bileşen olarak yaygın bir şekilde kullanılır, sabunlar, masaj yağları ve hatta ilaçlar için önemli bir biyo-bazlı hammadde olarak kabul edilir.
Bu nedenle, hint yağının cilt için sayısız faydasını ortaya koyan bu malzeme ile birçok çalışma yapılmıştır.
Hint yağının cilt için faydaları
Hint yağı, omega-9 doymamış yağ asidi olan risinoleik asit adı verilen bir madde içerir. Bu özel element, genellikle bu yağın cilt sağlığına bu kadar çok fayda sağlamasının ana nedeni olarak lanse edilir.
Tanıtım Sonrası DevamAvantajlarını öğrenelim:
1. Kırışıklık önleme
Serbest radikaller yaşlanma sürecinin hızlanmasından ve ifade belirtilerinin ve kırışıklıkların beklenenden daha erken ortaya çıkmasından sorumludur.
Hint yağı, oksidatif stresin cilt üzerindeki etkileriyle savaşan antioksidanlar içerdiğinden bu süreci önlemeye yardımcı olur ve daha uzun süre genç bir görünüm sağlar.
Ayrıca, topikal olarak uygulandığında derinlemesine nüfuz ederek kolajen ve elastin üretimini uyarır, cildin sıkılığını ve elastikiyetini korumaya yardımcı olur ve nemlendirmeyi destekler.
2. Akne ile mücadele
Yüzünüzdeki bakteriler gözeneklerinizi tıkayabilir ve hafif veya şiddetli lezyonlar içerebilen yaygın bir cilt tahrişi olan akneye neden olabilir.
Bu nedenle akneye yatkın olanlar, gözenekleri tıkama ve sorunu ağırlaştırma eğiliminde oldukları için genellikle çoğu yağdan uzak dururlar. Ancak, anti-enflamatuar özellikleri ve cildin katmanlarına nüfuz eden ve akneye neden olan bakterilerle savaşan risinoleik asit konsantrasyonu nedeniyle hint yağının bu konuda cilt için faydaları vardır.
Tanıtım Sonrası DevamAyrıca bakınız Akne izleri nasıl tedavi edilir ve önlenir
3. Yüzdeki şişliğin azaltılması
Hint yağı, anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle göz altı torbalarını ve iltihaplı sivilcelerin boyutunu azaltmaya yardımcı olabilir.
Bu nedenle, yağın ciltte düzenli kullanımı, doğrudan soruna neden olan faktörlere etki ettiği için yüzdeki şişkinlik hissinin sona ermesine yardımcı olur.
4. Cilt nemlendirme
Hint yağı cildin derinliklerine nüfuz ederek nemi tuttuğu için yüksek nemlendirme gücüne sahiptir, bu da daha parlak ve sağlıklı bir görünüm sağlar.
5. Güneş yanığı için yatıştırıcı
Hint yağının bir diğer faydası da güneş yanığının neden olduğu ağrıyı hafifletme yeteneğidir. Bu, pullanma sürecini azaltmaya yardımcı olan yüksek nemlendirme gücüne ek olarak anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle mümkündür.
6. Kuru dudaklar için nemlendirici
Hint yağını rujların bileşiminde bulmak çok yaygındır, ancak amaç nemlendirmekse, doğrudan dudaklarda kullanabilirsiniz.
Tanıtım Sonrası DevamVe tadının hoş olmaması durumunda, örneğin daha lezzetli olan hindistancevizi yağı ile karıştırabilirsiniz.
7. Yara izini azaltmaya yardımcı olur
Bu, hint yağının cilt için faydalarından bir diğeridir, çünkü cildin derinliklerine nüfuz eden ve yara izlerinin etrafındaki sağlıklı dokunun büyümesini ve kolajen üretimini uyaran yağ asitleri bakımından zengindir.
Ancak, yağ yavaş çalıştığından ve sonuçları görmek için düzenli kullanım gerektiğinden iyileşme bir gecede görülmeyecektir.
8. Hamilelik sırasında çatlakları önler ve tedavi eder
Çatlaklar, hamilelik sırasında olduğu gibi cildin kısa bir süre içinde gerilmesinin sonucudur.
Bu nedenle, yağın kullanımı, özellikle hamileliğin son aylarında kullanılırsa, çatlakların ortaya çıkmasını önleyerek cildin elastikiyetine katkıda bulunur.
Ayrıca, kırmızı çatlakları hafifleterek ve beyaz olanları daha az belirgin hale getirerek zaten ortaya çıkmış olanların tedavisine de yardımcı olur.
9. Cilt pigmentasyonunu azaltır
Hint yağı cilt lekelerini ve izlerini hafifletmek için çok güçlüdür ve etkinliği dermatologlar tarafından bile kabul edilmektedir.
10. Kesik ve çiziklerin dezenfekte edilmesine yardımcı olur
Antimikrobiyal özellikleri hint yağını ciltteki kesik ve sıyrıklar için mükemmel bir dezenfektan haline getirir.
Buna ek olarak, anti-enflamatuar özellikleri ağrı ve rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olur ve yaralı bölgede yeni doku büyümesini uyarır.
11. Pişiği önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur
İsilikler cildin kendisiyle, giysilerle ve diğer malzemelerle sürtünmesinden kaynaklanan tahrişten kaynaklanır ve genellikle uyluklarda, kasıklarda, koltuk altlarında, karında ve hatta meme uçlarında görülür.
Bu nedenle, hint yağının kızarıklıkların tedavisinde cilt için faydaları, anti-enflamatuar ve nemlendirici özellikleri ve ince bir koruyucu bariyer oluşturması nedeniyle ortaya çıkar.
12. Temizlik
Yağda bulunan trigliseritler, cildin katmanlarına derinlemesine nüfuz ettikleri için günlük kirleri çıkarmak için faydalıdır.
Daha sonra bir pamuk yardımıyla yağı cildinize sürebilir ve ardından yumuşak bir sabun yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Kızarıklıkların ve tahrişin tedavisi
Hint yağının anti-enflamatuar ve antibakteriyel özellikleri onu kızarıklık, kaşıntı ve böcek ısırıklarının tedavisi için ideal kılar.
Nasıl kullanılır?
Hint yağının doğal kıvamı genellikle "koyu "dur ve saf halde kullanımı cilt için uygun değildir.
Bu nedenle, hindistan cevizi, badem veya hatta zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırılması tavsiye edilir ve ekstra nemlendirmeyi garanti etmek için shea yağı iyi bir seçenektir.
Son olarak, uzmanlar karışımın 50/50 oranında, yani her iki yağ için eşit miktarda olmasını önermektedir.
Hint yağını farklı durumlarda kullanmak için ipuçları
- Cilt nemlendirmesi: Yağı cilde uygulayın ve emmesi için birkaç dakika masaj yapın, ardından ılık suyla nemlendirilmiş bir havlu kullanın, lekeye nazikçe uygulayın ve çıkarın. Son olarak, soğuk suyla durulayın ve bir güneş kremi uygulayın.
- Enflamasyonlar: İltihaplar için, uygulama bir pamuk yardımıyla doğrudan etkilenen cilt bölgesine yapılmalı, bir saat etki etmesi için bırakılmalı ve ardından akan su ile yıkanmalıdır.
- Akne: Akne vakaları için öneri, gözenekleri açmak için yüzü ılık suyla temizleyerek tedaviye başlamaktır. Ardından, dairesel hareketler yaparak yüze yağ ile masaj yapın ve yağın gece boyunca etki etmesine izin verin, ertesi sabah soğuk suyla yıkayın.
- Dudak nemlendirici: Bu durumda, hint yağını yatmadan önce veya sabah ilk iş olarak uygulayabilirsiniz.
- Reşo: Bölgeyi iyice yıkayıp kurulayın ve hint yağı ile nemlendirip birkaç saat ciltte bırakın.
- Göz bölgesinde şişlik: Seçtiğiniz bir yağdan birkaç damla ile karıştırdığınız 2 damla hint yağını gözlerinizin altına hafifçe uygulayın. Bunu her gece yatmadan önce yapın.
- Lekeler: Temiz bir pamuklu çubukla etkilenen bölgeye birkaç damla hint yağı sürün ve emilene kadar ciltte bırakın ve bir gece bekletin.
- Güneş yanığı: Etkilenen bölgeye günde 3 kez hindistan cevizi yağı ile karıştırılmış hint yağı uygulayın. En iyi sonuç için gece uygulayın ve ertesi sabah yıkayın.
- Ciltte yara izleri ve kızarıklıklar: Gözenekleri açmak için etkilenen bölgeyi tercihen ılık suyla temizleyin ve birkaç damla hint yağı uygulayarak birkaç dakika masaj yapın. Günde iki kez tekrarlayın. Ayrıca bölgeyi yaklaşık 20 dakika boyunca ılık bir kompresle sarabilirsiniz.
Hint yağı çeşitleri
Hint yağı, özel mağazalarda ve web sitelerinde farklı formlarda bulunabilir. Bunlar
Jamaika siyah hint yağı
Jamaika siyah yağını üretmek için tohumlar önce kavrulur. Bu da yağa koyu rengini ve yanık kokusunu verir.
Buna ek olarak, Jamaika siyah yağı, hint tohumlarının kavrulmasından kaynaklanan yüksek pH'ı nedeniyle daha fazla arındırıcı bileşene sahiptir, bu da onu örneğin akneyi azaltmak için daha uygun hale getirir.
Hint yağı, soğuk preslenmiş
Soğuk preslenmiş hint yağı, organik hint tohumlarının ısı kullanılmadan preslenmesiyle elde edilir. Kıvamı sarımsı ve dokusu daha kalındır, ayrıca yağın doğal iyileştirici özelliklerinin bozulma riski daha azdır.
Daha basit üretim süreci nedeniyle genellikle Jamaika siyah yağından daha ucuzdur ve en çok cilt bakımı için yatıştırıcı özellikleriyle bilinir.
Hint yağının cilt üzerindeki olası yan etkileri
Hint yağı güvenli ve etkili bir ürün olarak kabul edilir, ancak bazı yan etkilerin ortaya çıkma olasılığı vardır ve bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.
İnsanlarda yapılan klinik deneylere göre, yağ genellikle cilt alerjilerine ve hassasiyetlerine neden olmaz, ancak ürünü ilk kez kullanmadan önce her zaman cildin küçük bir bölgesinde test etmek önemlidir.
Bu nedenle, herhangi bir tahriş meydana gelirse, cildinizi hemen yıkayın ve bunun bir alerji vakası mı yoksa cildinizle ilgili farklı bir reaksiyon mu olduğunu anlamak için bir doktora görünün.
Ayrıca, hint yağı satın alırken, bu maddelerle reaksiyona girmesini önlemek için mümkün olduğunca saf ve çözücü içermeyenleri tercih edin.